INTERVIEW

Xiao-Ling wisselde van opleiding.

Xiao-Ling is een 18-jarige studente uit Arnhem. Momenteel volgt ze de opleiding Travel & Hospitality Management aan het ROC Nijmegen. In dit interview vertelt Xiao-Ling ons over haar ervaring van het wisselen van opleiding.

Waarom ben je geswitched van opleiding?

Omdat ik International Business & Marketing toch niet bij mij vond passen. Ik vond het ook geen leuke opleiding en ik voelde me er niet op mijn plek.

Welke opleiding had je hiervoor gedaan + school/locatie?

3 jaar havo en toen het laatste jaar VMBO – TL aan het Liemers College in Didam.

Waarom heb je de opleiding niet eerst afgemaakt?

Omdat ik het echt niet leuk vond en dat zonde van mijn tijd vond.

Welke opleiding volg je momenteel; wat houdt het in en welke school/locatie?

Travel & Hospitality Management aan het ROC in Nijmegen. Het is een toeristische opleiding maar het is heel breed. Na deze opleiding zou je op alle gebieden van Hospitality kunnen werken maar ook achter elke front office kunnen staan en ook back office werkzaamheden. Maar je kan ook een manager worden want je hebt een leidinggevende achtergrond met deze opleiding.

Wat kun je verwachten van de opleiding en hoe zijn de lessen?

Je kunt verwachten dat je veel moet doen en veel moet leren. Maar de lessen zijn prima. Soms zijn de blokuren wat lang maar dat is op elke school.

Wat vind je van de opleiding tot nu toe?

Ik vind het een erg leuke opleiding.

Ben je tevreden over je keuze?

Ja ik ben erg blij dat ik deze opleiding ben gaan doen.

Wat zijn jouw toekomst plannen wanneer je deze opleiding hebt afgerond: wil je doorstuderen, stoppen met school, full time werken, reizen, etc.

Ik heb nog echt geen idee. Ik wil sowieso meer gaan reizen en de wereld zien maar of ik ga doorstuderen of werken weet ik nog niet.

Xiao-Ling 18 jaar

Studie: Travel & Hospitality Management
School: ROC Nijmegen